26. marts 2018

Årets efteruddannelsespris blev uddelt fredag d. 23. marts 2018

På billedet ses Mette Schjøtt, afdelingsleder for Rengøringsenheden (til venstre), Henrik Jensen, afdelingsleder for Park&Vej (i midten) og Mogens Pedersen, Dansk Byggeri og formand for centerrådet v/VEU-center Aalborg/Himmerland (til højre).
Park & Vej samt Rengøringsenheden v/Vesthimmerlands Kommune modtog fredag den 23. marts 2018 VEU-center Aalborg/Himmerlands Efteruddannelsespris 2017 ved et arrangement på Erhvervsskolerne Aars.
 
Det er Uddannelseschef Ella Holm Hansen og uddannelses- og erhvervsvejleder Hanne Kramer v/Erhvervsskolerne Aars, der har indstillet de to afdelinger til prisen. Baggrunden er et forbilledligt samarbejde med afdelingslederne Mette Schjøtt, Rengøringsenheden og Henrik Jensen Park & Vej om et 10 dages uddannelsesforløb. 80 medarbejdere i alt har deltaget i forløbet henover vinteren og foråret 2018 og har dermed undgået sæsonledighed.
 
- Vi har valgt, at efteruddannelsesprisen i år skulle gå til de to afdelinger i Vesthimmerlands kommune, fordi man her motiverer medarbejderne til den nødvendige opkvalificering og kobler virksomhedens udviklingsplaner med kompetenceudvikling for medarbejderne. Efteruddannelsesforløbet skal således klæde medarbejderne på til bedre at håndtere arbejdsopgaver og samarbejde ved hjælp af ny teknologi, uddyber Jill Ellermann, sekretariatsleder ved VEU-center Aalborg/Himmerland.

Direktør Ulf Givskov Bender, Erhvervsskolerne Aars begrundede prisen som følger:
  • De to afdelinger har arbejdet systematisk med planlægning af efteruddannelse, som bliver en tilbagevendende begivende
  • Medarbejderne er blevet motiveret til opkvalificering - både fagligt, alment og personligt - og har været inddraget i tilrettelæggelsen af uddannelsesforløbet
  • Medarbejdernes kompetenceudvikling er planlagt, så den understøtter afdelingernes udviklingsplaner
Afdelingsleder Mette Schjøtt fremhævede, at medarbejderne har været involveret i hele processen omkring planlægningen af uddannelsesforløbet, hvor de er blevet motiveret til at gå i gang med den nødvendige opkvalificering. Her har der også været fokus på de udfordringer, der for nogle kan være forbundet med deltagelse i efteruddannelse, f.eks. læse-/skrive-/regnevanskeligheder. Den enkelte medarbejder er således blevet afklaret om egen situation i forhold til efteruddannelse generelt, herunder at blive faglært. Efteruddannelsesforløbet har været starten på en tilbagevendende indsats.
 
Virksomhedens satsning på uddannelse har to formål. Dels at sikre den enkeltes kompetenceudvikling af hensyn til varig beskæftigelse og jobudvikling dels at optimere kundekontakt og -pleje ved hjælp af IT, så borgerne i Vesthimmerland oplever et forhøjet serviceniveau og øget kvalitet. Hertil kommer et forstærket samarbejde og kendskab til hinandens områder de to afdelinger imellem.

Mogens Pedersen, Dansk Byggeri og formand for centerrådet v/VEU-center Aalborg/Himmerland lykønskede og overrakte Efteruddannelsesprisen, som et symbol på, at dygtige medarbejdere er blevet endnu bedre til gavn for borgerne i Vesthimmerland. Mogens Pedersen udtrykte håb om, at Vesthimmerlands Kommune og Erhvervsskolerne Aars gentager succesen fra sidste år, hvor Kostforplejningen v/Rebild Kommune løb med både VEU-centrets lokale pris samt den Nationale Efteruddannelsespris.

Park & Vej samt Rengøringsenheden er indstillet som den ene af tre finalister til Den Nationale Efteruddannelsespris, der er udpeget blandt de lokale prisvindere fra landets 13 VEU-centre. Prisen er indstiftet af Danske Erhvervsskoler og Gymnasier og overrækkes til vinderen ved et arrangement 12. april 2018 i København.


Seneste nyt
26/03/2018 Årets efteruddannelsespris blev uddelt fredag d. 23. marts 2018

På billedet ses Mette Schjøtt, afdelingsleder for Rengøringsenheden (til venstr...

Læs mere
| Persondatapolitik på hjemmesiden | VEU-Center Aalborg/Himmerland | mail@veu-centeraalborghimmerland.dk | Sofievej 61 | 9000 Aalborg © 2018